Aankomst Corsica

Bezienswaardigheden Corsica

Snelle aankomst per vliegtuig, veerboot en auto De meeste reizigers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland komen op Corsica aan per vliegtuig of per auto en veerboot vanuit Italië of Frankrijk. Aankomst met de trein is ook mogelijk. Voor reizigers uit de EU is een geldige ID-kaart voldoende, kinderen onder de 16 jaar hebben een eigen ID-kaart nodig als ze niet in het paspoort van hun ouders zijn ingevoerd. Voor honden of katten is een EU-dierenpaspoort vereist.

Aankomst per veerboot en auto

Iedereen die met de auto komt, kan de veerboot naar Corsica nemen via Nice/Toulon of vanaf een veerhaven in Savona/Genua. Corsica Linea en Corsica Ferries delen de veerdienst naar Corsica vanuit Frankrijk. Vanuit Italië steken Corsica Ferries en Moby Lines over naar Corsica. Corsica Ferries exploiteert meerdere keren per dag de snelste route Livorno-Bastia en de overtocht duurt vier uur. In de zomer moeten veerboottickets van tevoren online worden gereserveerd, aangezien veerboten maanden van tevoren volgeboekt zijn. Cabinestoelen worden aanbevolen voor nachtelijke overtochten als u niet op ligstoelen wilt slapen.

Aankomst per vliegtuig

Corsica heeft vier internationale luchthavens (Bastia, Calvi, Ajaccio en Figari). Duitse luchtvaartmaatschappijen brengen reizigers tijdens het seizoen goedkoop en snel naar het mediterrane eiland. Met directe vluchten vanuit Duitsland vliegt airberlin van Keulen naar Calvi en Eurowings bedient Bastia Airport vanuit Hamburg, Stuttgart, Keulen/Bonn, Düsseldorf en Berlijn, evenals Wenen. Lufthansa biedt gedurende het seizoen talrijke directe en transferverbindingen van Frankfurt naar Bastia. Aangezien het openbaar vervoersnetwerk op Corsica niet erg goed ontwikkeld is, is het aan te raden om een ​​huurauto te boeken bij aankomst met het vliegtuig.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer op Corsica reizen is niet eenvoudig. Hoewel er in het hoogseizoen nog tal van busverbindingen worden aangeboden, wordt het buiten deze tijd erg lastig. Sommige rijden het hele jaar door, andere slechts één keer per week.

Corsica heeft ook een smalspoor. Het Y-vormige spoorwegnet van Corsica is 230,6 km lang en verbindt de havensteden Bastia en Ajaccio (157,4 km); vanaf Ponte-Leccia leidt een route naar Calvi (73,2 km). Het meest avontuurlijke gedeelte van de Intervertebrale Disc Express is ongetwijfeld het gedeelte tussen Corte en Bocognano. De smalspoorlijn overwint talrijke viaducten en tunnels.

Autoverhuur en vervoer

Het wegennet van Corsica beslaat 7.920 km en is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Dit betekent dat je op Corsica veel sneller vooruitgang kunt boeken dan in het midden van de jaren negentig. Maar de wegen zijn nog steeds smal en vol kuilen en dat kan erg vermoeiend zijn voor de bestuurder. Op Corsica is de maximumsnelheid buiten de stad 90 km/u, hoewel dit meestal alleen op de nationale wegen kan. Over land moet rekening worden gehouden met een snelheid van 40 tot 50 km/u. Vooral in het hoogseizoen worden er vaak snelheidscontroles uitgevoerd. Voor elke blinde bocht is het aan te raden kort te claxonneren en toch voorzichtig door te rijden.

Auto huren in Corsica kun je onder andere op de vliegvelden, bij de ferries, of natuurlijk via internet vanuit Nederland.

Aankomst Corsica
Schuiven naar boven