Ervaar Qatar in 48 uur

Doha

Hoe zou een verblijf van 48 uur in Doha, de hoofdstad van Qatar, eruit kunnen zien? We hebben een aantal tips op een rij gezet.

De eerste dag in Qatar

8:00 AM: De dag begint met een stadstour langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Doha, zoals Katara & Cultural Village, The Pearl-Qatar en de waterkant van Corniche. Met de aanbieder Doha Bus kun je keer op keer in- en uitstappen.

12:00 PM Dhow-cruise van Doha Bay, zodat bezoekers kunnen genieten van het panorama van de Corniche en de spectaculaire skyline vanaf het water. Tip: ’s Avonds bij zonsondergang!

14.30 uur: de belangrijkste winkelcentra van Doha bieden winkels en topmerken van over de hele wereld.

16.00 uur: Fantastische tentoonstellingen zijn te bewonderen in het Museum voor Islamitische Kunst, ontworpen door de Amerikaanse sterarchitect I.M.Pei.

18:00 uur: Dompel jezelf onder in de drukte van Souq Waqif. Hier kunnen bezoekers goedkope souvenirs vinden en heerlijk en goedkoop dineren in een van de vele Arabische restaurants.

De tweede dag in Qatar

8:00 uur: Sportliefhebbers kunnen nog steeds genieten van de frisse ochtendlucht met een rondje golf op Doha Golf Club, de thuisbasis van het Europese PGA Qatar Masters-toernooi. Of een natuurtrip naar Al Khor, een voormalig parelduikcentrum 50 kilometer ten noorden van de hoofdstad, en de nabijgelegen mangrovebossen van Al Thakira. Als alternatief kunnen 100 kilometer ten noordwesten van Doha het imposante Fort Al Zubarah en de archeologische vindplaats worden bezocht.

14.30 uur: Sealine Beach Resort ligt ten zuiden van Doha en is het startpunt voor een woestijnsafari door de duinen naar Khaur al-Udaid, de binnenzee van Qatar.

19:00 uur: Je kunt de dag net zo goed afsluiten met een bedoeïenenavond in de woestijn als in het culturele dorp Katara. Hier kunt u genieten van de prachtige sfeer, het entertainment en het culturele aanbod of een heerlijk Arabisch diner. Vakantiegangers kunnen hun verblijf naar eigen inzicht indelen.

Ervaar Qatar in 48 uur
Schuiven naar boven