Seefeld in Tirol

Seefeld

Ik ben al zo vaak in ons mooie buurland Oostenrijk geweest, maar helaas nooit echt in de berggebieden. Daarom verheugde ik me als een sneeuwkoningin op mijn reis naar Seefeld in Tirol – op het beklimmen van een top, wandelen naar een in de zon glinsterend bergmeer, naar heerlijk eten met een geweldig uitzicht in een rustieke hut en natuurlijk naar de ontspannende uren in de sauna om iets goeds te doen voor de spieren, het lichaam en de ziel die gespannen zijn door de activiteiten. Ik kan je nu al vertellen dat Seefeld de perfecte plek is voor dit alles. Ik heb genoten van elke seconde hier in de Oostenrijkse Alpen.

Opdat uw vakantie in Tirol u net zo gelukkig maakt als ik, vertel ik u nu enkele van de mooiste wandel- en fietstochten rond de Olympiaregion Seefeld, aan te bevelen hutten en restaurants voor heerlijke culinaire hoogstandjes en ook het allerbeste gevoel -goed hotel in heel Seefeld. Veel plezier en veel bergpijn tijdens het lezen!

Een wandeling naar de Seefelder Spitze

Vanaf de Seefelder Spitze opent zich ongetwijfeld het mooiste panorama van heel Seefeld. Met de Rosshütte-bergbanen bereikt u gemakkelijk en moeiteloos het plateau van de Seefelder Joch, vanwaar het slechts een uur lopen is van de Seefelder Spitze. Het eerste deel van de route naar het middenstation op 1.751 meter doe je met de kabelbaan, de laatste meters naar het bergstation op 2.064 meter zweef je in de gondel van de Seefelder Jochbahn in de hoge Alpen.

Al bij het Seefelder Joch wordt u betoverd door het onbeschrijfelijk geweldige uitzicht op het Karwendelgebergte aan de ene kant en tot aan de Zugspitze-regio aan de andere kant. Aangekomen bij het kruis op de top van de Seefelder Spitze, op een indrukwekkende 2.221 meter boven de zeespiegel, is het gegarandeerd adembenemend! Het pad is op sommige kortere plaatsen niet zo gemakkelijk te bewandelen, een zekere tredzekerheid is zeker een vereiste. Persoonlijk zou ik het pad ergens tussen gemakkelijk en matig beoordelen. Het loopt deels over een zeer smalle bergkam, wat het voor mij landschappelijk een hoogtepunt maakt. Het gaat steil naar beneden naar rechts en links, terwijl absoluut niets het geweldige 360-graden zicht rondom blokkeert, geweldig!

Naar het Kaltwassersee

Zodra je genoeg hebt van het fantastische panorama over Seefeld en Tirol, als dat al mogelijk is, wacht je al op het volgende hoogtepunt: het magische koudwatermeer. Om het blauwe juweel te bereiken, gaat u het beste terug met de Seefelder Jochbahn-gondel naar de Rosshütte bij het middenstation. Je kunt natuurlijk ook naar beneden wandelen als je dat liever hebt. Een breed, grindbospad brengt u vervolgens in ongeveer 20 minuten van de Rosshütte naar de Kaltwassersee.

Naam of niet: als het zou mogen, zou ik meteen mijn kleren uittrekken en in het uitnodigende water springen, zelfs als de lucht bewolkt was! Overigens wordt het stuwmeer in de winter gebruikt om sneeuw te maken voor het skigebied Rosshütte. Het hele jaar door wandel je in ongeveer 15 minuten rond het betoverende meer en neem je de verschillende reflecties en panorama’s in je op. Het is verbazingwekkend hoe mooi de toppen van de Hohe Munde, de Zugspitze & Co. worden weerspiegeld in het kristalheldere wateroppervlak als er geen wind is!

Seefeld in Tirol
Schuiven naar boven