Stedentrip Nice

Nice

Herfst en lente zijn de beste tijden voor stedentrips! Er zijn een paar maanden verstreken sinds we met mijn cabrio op roadtrip naar de Rivièra vertrokken. Nice was voor ons het ideale startpunt voor een paar onvergetelijke vakantiedagen en fantastische excursies aan de Côte d’Azur. De stad straalt mediterrane flair uit en wordt beschouwd als een van de warmste plekken van Frankrijk. De beroemdste stad aan de Franse Rivièra biedt bezoekers een breed scala aan musea en accommodatie voor elk budget. Nice is een topbestemming voor gezinnen en stellen, voor een uitje met vrienden en is bovendien homovriendelijk. Heb je zin in een stedentrip naar zee om voor of na een lange winter van de zon te genieten? Dan is Nice [nis], zoals Nice in het Frans en Engels heet, iets voor jou!

Aankomst in Nice

Zoals gezegd zijn Otmar en ik met de auto naar Nice gereden. Als u bij zonsopgang begint, vóór het hoofdreisseizoen en met een paar pauzes, dan kan de hoofdstad van de Côte d’Azur in ongeveer 8 uur worden bereikt vanuit Karinthië. Het is echter logisch om in Italië te overnachten.

Nice heeft de derde grootste luchthaven van Frankrijk en heeft directe vluchten vanaf veel Europese luchthavens. Helaas is er geen vlucht vanuit Klagenfurt. Aangezien we 3 tot 5 uur zouden moeten rijden naar een luchthaven van waaruit een vliegtuig non-stop naar Nice zou kunnen opstijgen, is het voor ons het halve werk om met de auto te komen. Ook doorkruisen we heel Noord-Italië op weg naar Frankrijk, ook vanaf de snelweg een lust voor het oog. Vooral Ligurië, Piemonte en Veneto zijn indrukwekkend en mooi. De reis zelf is vermakelijk en niet bijzonder inspannend. Zelfs na korte vluchten ben ik vaak meer knock-out. toen ik van de Côte d’Azur naar huis reed. In Nice zelf is autorijden echter niet per se aan te raden en is het een dagelijkse uitdaging, aangezien je het meeste in de file staat.

De keuze aan accommodatie in Nice is enorm, de selectie van goedkope dan weer relatief beheersbaar. stonden op ons verlanglijstje

  • een parkeerplaats in de buurt
  • gratis wifi
  • een modern design en
  • een dakterras voor ontbijt of een sundowner

De NH-hotelgroep voldeed aan al deze criteria en ik heb de kamer online geboekt. Het NH Nice* ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de oude stad in het noordoosten van de stad in de wijk Riquier. Er is echter een tramstation (Palais des Expositions) direct tegenover het hotel. Het is daarom mogelijk om snel en gemakkelijk naar de oude stad of de Promenade des Anglais te gaan.

Bezienswaardigheden – wat te doen in Nice?

Promenade des Anglais

Je bent niet echt in Nice geweest als je niet minstens één keer over de Promenade des Anglais hebt gewandeld. De zeven kilometer lange kustweg langs de Baie des Anges (Engelenbaai) loopt parallel aan het stadsstrand van Nice. Luxe hotels en prachtige gebouwen liggen langs de beroemdste promenade ter wereld. De meest bekende hiervan is de Négresco, een van de “Leading Hotels of the World”. Ook het casino, het Hard Rock Café en het Musée Masséna liggen aan de boulevard. De uitbreiding van de Promenade is de Quai des Etats Unis, maar voor bezoekers is de overgang van de Promenade naar de Quai bijna naadloos. Aan het einde is de Promenade côtière, waar het bord “I love Nice” staat dat populair is bij toeristen. Een typische toeristische hotspot voor foto’s.

Colline du Chateau

De Schlossberg scheidt de oude stad van de haven. Er is geen kasteel meer, maar het is de moeite waard om de 213 treden te beklimmen om te genieten van het mooiste uitzicht over de stad. Het park met diverse uitkijkterrassen is een populaire bestemming voor gezinnen, toeristen en stellen. Op het plateau is er een café, een speeltuin en ook een prachtige oude begraafplaats. De kunstmatige waterval zorgt voor een romantische flair, vooral tijdens een avondpicknick met uitzicht over de stad. Beklimming vanuit de oude stad (Montée du Chateau) of vanaf de Promenade côtière, waar ook een lift is.

Place Massena

Het opvallend geplaveide plein ligt tussen de oude stad en het moderne Nice en is omgevormd tot een voetgangersgebied. De kleurrijke 19e-eeuwse gebouwen met arcades rondom het plein geven het een unieke flair. Aan de zuid- en westkant bevinden zich de tuinen van Masséna en de tuinen van Albert I. De winkelstraat van Nice met de Galeries Lafayette eindigt ook op het plein. Op het plein lopen altijd wel een aantal jongleurs of straatartiesten rond. Er worden veel kleine stands neergezet en in de winter ademt een kerstmarkt een contemplatieve sfeer uit. Toen wij er waren, vond hier een boekenbeurs plaats, waar lezingen werden gehouden en auteurs persoonlijk aanwezig waren.

Stedentrip Nice
Schuiven naar boven